Home Snel naar Fiscaal advies
 
Fiscaal Advies Spanje

Doorakkers Fiscalisten, Tax Lawyers, Asesoría Fiscal en Juridisch Advies Spanje & Nederland

E-mail Print PDF

Door de internationalisering en éénwording van Europa is internationale fiscale advisering uitermate belangrijk geworden. In de advisering van Doorakkers Fiscalisten staan volgende onderdelen centraal:

* Internationaal Fiscaal Recht                         * Internationaal Pensioen Recht

* Internationaal Erfrecht                                   * Financiële Planning

* Estate Planning                                                * Oudedagsplanning

 

1. Een optimale Pensioen- & Oudedagplanning

E-mail Print PDF

“Wordt mijn oudedaguitkering tegen nog geen 10% belast, terwijl ik in Nederland 52% zou betalen? “

Pensioen, lijfrentes, VUT, pensioen in eigen beheer, stamrecht, levensloopsparen, AOW en tal van andere regelingen zijn met veel zorg door veel Nederlanders binnen of buiten Nederland opgebouwd. Door alle wetswijzigingen die vanaf 1992, met de invoering van de Brede Herwaardering, zijn ingevoerd is dit pensioengebied voor veel mensen een ondoorzichtige materie en zonder de juiste kennis ook bijna niet meer te volgen. 

En wat dacht u van de gevolgen van een emigratie naar Spanje?

Tal van nieuwe aspecten zoals de conserverende aanslag, inhouding van het juiste tarief en wellicht afkoop van pensioenen kunnen ineens een belangrijke rol spelen. Regelmatig helpen wij mensen met het overdragen en optimaliseren van hun pensioen- of overige oudedagkapitalen.

Wist u overigens dat in Spanje, forse fiscale voordelen te behalen zijn over uw pensioen-, lijfrente-, stamrecht- of overige oudedaguitkeringen?

En deze voordelen tot meer dan 50% kunnen oplopen en bovendien op eenvoudige wijze te behalen zijn.

Doorakkers heeft vanaf 1991 ervaring in de Fiscale - en Pensioen Juridische Adviespraktijk en begeleidt u graag,  geheel in overeenstemming met uw reeds zorgvuldig opgebouwde oudedagvoorzieningen en wensen, naar de meest optimale route voor uw oudedag !

Juist voor de vele Nederlanders in of naar Spanje is een optimale pensioenplanning een must die veel extra geld en gemak oplevert!!

 

2. Uw Estate - & Successieplanning

E-mail Print PDF

“ Zijn de successierechten in Spanje echt zo hoog? “

Wist u dat over alles wat zich in Spanje bevindt ten tijde van uw overlijden uw nabestaanden successierechten in Spanje dienen te betalen. Maar dat deze aanmerkelijk hoger zijn dan in Nederland en zelfs in sommige gevallen op kunnen lopen tot ver boven de 50% en deze ook nog op zeer korte termijn betaald dienen te worden.

De term Estate planning staat voor het creëren van mogelijkheden om het vermogen tegen een zo laag mogelijke belastingheffing over te laten gaan naar de volgende generatie (of naar de partner). Doorakkers Fiscalisten adviseert zowel vermogende particulieren als ondernemers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het ondernemings, huwelijksvermogens-, erf- en belastingrecht bieden.

Doorakkers Fiscalisten begeleidt u graag op het gebied van:

  • een bedrijfsopvolging (of het herstructureren van uw onderneming) met het oog op de opvolging na uw overlijden;
  • het wijzigen of opheffen van huwelijksvoorwaarden;
  • de afwikkeling van een echtscheiding
  • het doen van schenkingen;
  • het wijzigen van een testament;
  • de afwikkeling van een nalatenschap.

Een goede Estate Planning is gelet op de complexiteit en verschillen tussen Spanje en Nederland ondenkbaar, wij zijn u graag van dienst !

 

3. Fiscale Planning van u of uw BV

E-mail Print PDF

“ Is het verstandig om me in Spanje in te laten schrijven en Spaans belastingplichtig te worden ? “

Op het moment van emigreren of aankoop van een (2e) huis in Spanje spelen tal van fiscale en financiële aspecten een rol. Vooraf wordt vaak niet stil gestaan bij esentiële vragen. Vragen zoals wat betekent een hypotheek voor mij, word ik nu Spaans belastingplichtig, welke belastingen moet ik gaan betalen, hoe zit ik met mijn sociale zekerheid en wat gebeurt er met mijn ziektekostenverzekeringen?

Maar niet alleen voor u zelf, Doorakkers Fiscalisten levert uiteraard ook op het gebied van het verplaatsten van ondernemingsactiviteiten naar het buitenland maatwerk. Aan welke formaliteiten moet worden voldaan, hoe zit het met vragen zoals het pensioen in eigen beheer, de verrekenprijzen enz.

Doorakkers Fiscalisten biedt u vooraf inzicht in de fiscale aspecten die  voor u een rol kunnen spelen.

Een goed onderbebouwd fiscaal advies geeft u de nodige rust in de hectiek van een emigratie, aanschaf van een woning, of verplaatsing van de vennootschap.

 


Home
Snel naar
Spanje casussen
Nieuwsbrief
Tarieven
Over ons
Publicaties
Contact
Routebeschrijving
Links
Disclaimer
Gimbrère-Doorakkers
 
Copyright © 2007 - 2009 Doorakkers : Fiscalisten - Tax lawyers - Asesoría Fiscal. || Ctra de Casares km 5 || 29690 Casares (Malaga) Spain
[T] 0034 663 040 373